dimarts, 15 d’abril del 2008

I CURSA DE LES FONTS DE XERTA

Recuperant lo meu paper de cronista us explicaré que,
Diumenge passat, 13 d’abril i a les 7:30 hrs del matí mos trobem, tivissanos i romans, a l’entrador de l’Enagas per anar de cursa. Però avui, i per variar, és apropet de casa, a Xerta, on es celebra la primera edició de la Cursa de les Fonts.
Som una bona tropa. Los del Calvari, l’Adrià, la Maria i Ricard i .... dos cheerleaders! Quin luju!
Arribem a Xerta molt aviat, anem a situamos i fem un cafetó a la plaça de l’esglèsia (façana tapada per la pancarta de Pam i Toc), lloc de trobada i des d’on es donarà la sortida de la cursa. Un cop allí van arribant moltes cares conegudes de totes les terres de l’Ebre, més tivissans i romans, gent de Móra, Vandellòs, Miravet, Tortosa (los de la UEC són una gentada!).....
A les 9:30 hrs es dóna la sortida conjunta als paticipants i comencen a enfilar muntanya amunt. La cursa transcórre per casi 26 kms de pista i senderes, té un desnivell acumulat d’uns 1200 metres i fa un dia de lujo, per això la Thais i una servidora decideixen provar sort i intentar veure a les cabretes en algun tram de la cursa. Després d’anar canal amunt canal avall (amb lo cotxe, claro està), convençudes que no veuriem a ningú, trobem una familia molt maja que mos guia i mos porta al km 20 de la cursa, el penúltim avituallament. Allí passem un molt bon rato, ajudem, menjem truita amb pataques (boníssima) i animem als participants, que a aquestes alçades ja passen una mica esgotadets. Un cop passa Xavi decidim tornar al poble i veure l’arribada de la cursa i l’ambientillo que hi ha al poble.
Lo primer en arribar, al cap de 2:29 hrs és Kiko Martí (una màquina), Farnós (una altra màquina) arriba quart i així van arribant els vora 200 participants de la cursa.
Els nostres molt bé, amb alguna pajara inclosa:
36. Josep Mª 3:12
38. Adrià 3:13
51. Xavi 3:22
61. Santi 3:27
99. Joaquim 3:47
100. Ginés 3:47
153. Ricard 4:42

Ah! Destacar l'organització. Genial! Un 1o! el cafetó de primera hora del matí, el recorregut, els avituallaments, la gent dels avituallaments, el trenet per anar a les dutxes, el beure i menjar a l'arribada (no vaig córrer però una baldaneta me la vaig menjar, que animar també cansa) els premis i el sorteig (no mos va tocar res però van regalar moltes coses i xules).
Pròxima cita: La Pobla de Massaluca!
SALUT, CAMES I KMS
By Heura

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Heureta!
Bona la crònica!T'has deixat d'apuntar q Kuakín de bon matí buscava victimes...A l'Enagas ja va rajar una mica...
Ah!La crònica com deia el mestre Ventureta sobre els gràfics: "Han de ser:Clar, precís i entenedor!!!"
Salut i al ataque!

Anònim ha dit...

Bones!!!
Pues si si, molt bona crònica Heura! Felicitats a tots pels temps. Molt be Josep Mª, estàs molt fort tio! Ja han passat casi 72 hores de la cursa, i no se vosaltres, pero jo encara estic fotut de les cames, jeje. Felicitats a l'organització!
Salut!

Anònim ha dit...

Felicitats als Romans per la canya i la passió que li poseu.
Com sempre, moltes gràcies Heureta pels teus ànims a l'avituallament. No me'n recordo si vaig tenir "esma" de saludar-vos, però si que vaig escoltar el teu suport. Sentir-se recolzat en moments de patiment, ja t'ho pots creure que ajuda.
Salut
A reveure

Anònim ha dit...

Hola! Som los del penúltim avituallament i us volem donar les gràcies als que vàreu participar a la cursa i a les dos xiques que mos van estar ajudant a l'avituallament, en especial a la que aguantava la sombrilla que pareixia una azafata de la F1. Estem molt contents de llegir que us ho vau passar molt be (això es lo important) i us esperem el pròxim any.
Salut

Pd: Podeu veure fotos a http://www.cursadelesfonts.com/fotos.php

Anònim ha dit...

Eicks!
Hikings!Enhorabona a tot Xerta!Quan les coses se fan amb passió i s'hi volca tothom surten coses tant fantastiques com la vostra cursa!!!Us ho dic per experiència!
Ah!Sol una cosa, per l'any que ve no us relaxeu i seguiu amb la mateixa tònica!
Salut i al ataque!
Ah!No se si us recordeu de dos sujetos que van arribar al vostre avituallament i un li va dir a l'altre: Kuakín, ara hem de volar!!!
Pues erem dos dels 5 calvaris...

Anònim ha dit...

i jo vaig contestar-li. Volar vols, doncs vinga , a volar, això si, a velocitat de passeig. Salut i moltes felicitats a tota la gent de Xerta, perquè ha estat una gran cursa. L'any que vé, l'heu de millorar , amb la mateixa passió i entrega. Visca La Cursa de les Fonts de Xerta, i Visca Quin Calvari.

Anònim ha dit...

Padri i Heura sou els millos corredors del món!!! Petons. Marc