dimarts, 9 de desembre del 2008

Comencem a preparar la Marató

La setmana passada començava per molts la preparació específica per la Marató de Barcelona del proper 1 de març. Després de la Mitja Marató de Tarragona (un gran èxit en tots els nivells), toca agafar mentalitat per córrer la primera Marató. Xavi, Josep Mª i Joaquim volem provar-ho, a veure si ho aconseguim.
Aquest llarg cap de setmana l'hem gastat tots tant intensament com hem pogut. Jo he fet de tot. Muntar l'arbre de Nadal, fer el pessebre, i també algun kilòmetre. Tenia moltes ganes de fer un recorregut que anava des de Marçà fins a Llaveria, i retorn, { i que ens havia descrit i recomanat l'amic Joan Farnós, des del seu blog http://ilercavo.blopspot.com, tot un referent per mi, i de lectura obligada per cada una de les cròniques on ens explica les seves sortides i curses, complementada pels escrits dels amics ilercavons. Vull des d'aquestes linees deixar constància i remarcar la meva admiració al Joan i el seu blog } , però finalment no ho vaig poder fer. Segurament ho faré el proper cap de setmana. Així, dissabte abans de dinar, vaig anar a fer la volta al terme (15 kilòmetres a ritme suau durant 1h.10min.)








I dilluns, després de quedar amb els amics Gonzalo i Josep Mª Olesa, vàrem decidir fer una ruta per la Via Verda de la Terra Alta, en aquesta ocasió des de
l'estació de El Pinell, i fins a Bot, anada i tornada.

La Via Verda de la Terra Alta aprofita l'antiga línia del ferrocarril que havia d'unir les poblacions de Tortosa i Alcanyís, a l'Aragó. La línia es va començar a construir a finals del segle XIX però Renfe la va clausurar l’any 1973 al.legant que era poc rendible. Ara, la línia fèrria ja desmantellada i les antigues estacions permeten a l’excursionista gaudir de forma privilegiada de la natura de la comarca i conèixer indrets únics.




Un cop a l’estació del Pinell de Brai, deixem el cotxe aparcat, i comencem la ruta. S'ha d’avançar seguint el camí asfaltat en direcció contrària a l’estació. El camí passa per cinc túnels de l’antic ferrocarril i, quan s’han recorregut vora 4 quilòmetres, es creua un pont que deixa a la dreta el riu Canaletes. Uns metres després trobem la cruïlla d’entrada al balneari de la Fontcalda. La bellesa de l’entorn natural de la Fontcalda i el seu santuari són de visita obligada. De nou a la Via Verda seguim fent camí cap a l’estació de Prat de Comte, el poble més petit de les Terres de l’Ebre. A partir d’aquí, hi ha cinc túnels més i gairebé cinc quilòmetres fins a l’estació de Bot, lloc on parem per refrescar-nos. Aprofitant que som allí, sortim de ruta i pugem cap a l'Ermita de Sant Josep, on les vistes són espectaculars. I tornar a la Via Verda significa fer la ruta en sentit contrari, de retorn a El Pinell de Brai. Bona curtida, bon entreno, 24 kilòmetres en total , i 2hs.10min. de trajecte. Deixem a Olesa al seu poble (Pinell), i marxem cap a casa, que el dinar és a prop. Dimecres continuarem entrenant.



Per cert, Xavi "Romario" ha afegit un objectiu al 2009 (i no és la Marató). Quin altre objectiu té ? Xavi, pots dir-nos alguna cosa ?? O bé que ens informi la seva representant i Mitja Taronja, l'Heura, intrèpida reportera, que alguna cosa també hi té a veure, oi ?? Vinga, que ens ho expliquin. I per l'amic Gi, ja sé que ho sap, però li recordo que el seu objectiu més important del 2009 el farà segur, i l'altre, ja el farem un altre any. Molts anims. ( Osti tu, això ja sembla una declaració d'objectius pel proper any, tal com fem quan arriba Cap d'Any, no, no, no, això ja ho farem abans ó després d'explicar la Sant Silvestre de Tarragona ). Fins la propera setmana.

Salut per tots.


By Bond, Kuakin Bond

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Los Calvari Romà comenceu a fotre-li canya de veritat. A la marató de Barna segur que ho fareu molt bé, i més, preparant-la amb antelació i la il.lusió que despreneu.
Kuakin, gràcies per la teva gratitud i els teus comentaris al blog ilercavons sempre encertats.
Córrer per Llaveria és un goig, el recorregut s'ho val.
Molta salut i força
A reveure

Anònim ha dit...

Pos si, Xavi té un objectiu pel 2009, que dic pel 2009, un per tota la vida!
I és que si tot va bé, Xavi i una servidora serem pares a finals de juny de 2009!!!
Volia aportar proves però l'escanner no m'ho permet. Llàstima, perquè podrieu veure lo guapo/a que és i dir-hi la vostra. jijiji
Petons a tothom

Anònim ha dit...

osti, tu. Ja deia jo que Xavi no podia seguir el meu ritme d'entrenaments. Ara ho entenc. Estava planificant la temporada, bé, com diu l'Heura, no només al 2009. Recordeu que no hi ha llibre d'instruccions. Jo vaig estar buscant-lo molt de temps, i tampoc hi ha el botó ON / OFF , però és fantàstic. MOLTES FELICITATS.

Lo Búfal ha dit...

Ei!Per començar vull felicitar a l'Heura i en Xavi, ja veureu quina experiència més maca. És lo millor que li pot passar a tothom.
Ja feu bé en començar a preparar la marató, s'ho val. A més també és una gran experiència, les dues coses produeixen unes sensacions molt especials.
Jo també començo a preparar.la, però no BCN si no SEVILLA, a vore que tal.
Una abraçada a la gent de Tivissa.
Salut i kms.

Anònim ha dit...

Màquines! Aquest diumenge a Ascó Cross d'alt nivell. Segur que venen cracks de nivell internacional. 1er premi 600 e, 2on 500, 3e 400, ... una pasta. Els marroquins ja estan al cas. Ja ho sabeu "socis", si no teniu on anar, feu cap a Ascó diumenge al matí. Per cert, Robert correrà? Salut a tots, cracks!!!