dilluns, 27 d’octubre del 2008

Resum de l'estiu by Kuakín.

"Això torna a arrencar. Jo, després d'un agost amb bastants kilòmetres realitzats, començo, millor dit, continuo la temporada. Després d'anar a la cursa de Maials (cursa urbana molt recomanable) el 16 d'Agost, comencen els caps de setmana amb curses per triar i per tots els gustos. Així que diumenge 7 de setembre , toca anar a fer la 1ª Mitja Marató de Riudoms. A les 7:15 sóc puntual davant de casa els amics Antonio i Rosa. Ell correrà avui la seva primera Mitja. Marxem direcció al Baix Camp, i ja sóm a Riudoms abans de les 8 del matí. Fent cua per agafar els dorsals, ja ens adonem que aquella serà una Mitja bastant familiar, ja que l'ambient no és el d'altres ocasions. Es estrany no trobar a ningú del Trote, per exemple. Arriben els amics de Schutz (Daniel i Meri, Uwe), i el company Pep Rovira (). Les pertinents fotos i el calentament de rigor, les primeres sensacions de com anirà tot plegat, i així fent temps per la sortida , que havia de ser a les 9 del matí, però no, la organització patinava una mica. De fet, tota la Mitja va estar caracterítzada per algunes incorreccions : com pot ser que paguis 15 € per córrer una Mitja Marató, i no et fiquin xip de control ? Perquè s'ha de fer tant tros de recorregut, que s'acaba fent monòton, per un poligon desert completament buït, seguint unes fletxes pintades al terra ? Al arribar, un refresc i gràcies, amb la calor que feïa. Vaig haver de ficar-me de genolls perque em donessin un botellí d'aigua calenta ... La bossa d'obsequis deixava molt que desitjar : camiseta, mini-bocata, botellí d'aigua calenta, i poma. Però bé, parlem de la cursa. Ja he dit que en la major part va ser un recorregut molt monòton, i només la part més urbana i el tros que vàrem agafar un camí rural asfaltat (tot plegat 10 kms. aprox.), van fer que no es fes més aborrit del que podia ser. Jo personalment, vaig sortir amb molt bons parcials, els primers 5 kms. vaig estar a 4 minuts, i tot i que erem pocs corrent, 180 en total, va ser una cursa en la qual vaig estar sempre en el tercer grup de corredors, sense aconseguir pujar possicions, però almenys tampoc no vaig tenir grans avançaments per part dels corredors que venien per darrera. A partir del 5 i fins el 15 vaig mantenir-me en 4:30 aprox., però després vaig començar a sentir-me cansat, i els 3 kilòmetres finals van ser molt durs. Però bé, final de cursa amb millor marca personal : 1:32:08. Tot i que em surten 400 mts. menys. Tothom content, ja que també Daniel va millorar els seus temps (1:37:44), i l'Antonio Ruiperez , per ser la primera que feia, va acabar molt content, i va marcar un temps esplèndit : 1:40:17). Ho necessitava per animar-se, ja que creia que no anaria per davall de 5 min. Com sempre, l'amic Pep Rovira, sense forçar (1:49:20), i el meu jefe, l'Uwe , de passeig (2:03:20). Que entreni una mica, ja que diu que vol pujar a córrer la cursa de Tivissa. Però bé, fins aquí va donar. La pròxima que us contaré serà la de Falset.

" El passat 11 de Setembre de 2008, Diada Nacional de Catalunya, va ser el meu primer aniversari en el món de les curses. Ja queda lluny l'agost del 2007, on després de deixar el fútbol , vaig aficionar-me a fer kilòmetres corrent pels camins del nostre poble, amb la bona companyia del que va ser el meu mentor, el Ginès, del seu germà Josep Mª , i del Xavi "Romario" Alonso. Encara recordo que Ginès em va animar dient-me que una part de la gràcia de fer aquest esport, és el de fer alguna cursa de tant en tant, i que jo també m'havia d'apuntar a la Cursa de Falset. Així va ser, i desde llavors, ja en porto un bon grapat. A les 8 del matí ja estavem tots a la Plaça de la Quartera (bé, tots els que hi erem : Xavi, l'Heura i jo, ja que teniem a Ginès encara en fase de recuperació, i a Josep Mª amb massa feina per pensar en fer una cursa). Vàrem saludar a tots els amics extremeros, ilercavons, de la uec, del trote, de la Ribera, del Priorat, de la Terra Alta, osti tu, cada vegada sóm més, això fa goig. De la Cursa, destacar una excelent Organització, un recorregut bonic en els primers 10 kms., però força aburrit i pesat en la part final. A més, personalment, mai vaig trobar-me amb forces, i vaig patir com mai, amb molta calor. Vaig patir l'esforç de la cursa de Riudoms. Bé, l'any que vé , ja miraré de fer-ho millor. Salut.

I finalment, el 12 d'Octubre, vàrem anar a Tivissa per tal de participar en la Tercera Cursa de Muntanya de Tivissa. Tot un aconteixement en el món de les curses a les nostres comarques. Hi erem tots, bé, gairebé. Aviat estarem tots, un cop la gent s'acabi de recuperar i possar en forma. Però bé, amb un temps que es presentava força insegur, tots vam anar arribant per tal de recollir els dorsals i els xips, i preparar-se per començar el més aviat possible, ja que la pluja estava ben aprop. Així que a les 9:15 del matí, vam començar la Cursa , que aquest any variava ostensiblement el recorregut, però sense oblidar-se de passar per la Serra de la Creu i la Roca Foradada. Vam trobar pluja, una mica de pedra, força vent i molta boira. Tot plegat va ocasionar alguna relliscada i la dificultat de mantenir la ruta en algunes parts del recorregut. Una cursa molt dura, però molt recomanable, amb un final de trajecte molt trencador, però que va fer les delicies de la gran majoria de gent que s'hi va presentar. L'any que vé tornarem per gaudir-la encara més. En l'aspecte personal, estic força satisfet de com vaig desenvolupar-me en aquesta cursa, i content també pel resultat que vaig marcar ( 3 hs.35min.).

Salut a tots.
by Kuakín

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Hooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooola xecs!
Ja era hora. Però Kuakin, si pot ser escriu la crònica despres de cada cursa, no per trimestres!!
Ah,felicitats pel teu temps a Tivissa (2:35) dels 15 primers no?
Salut i que tornin los germans Gon!!

Anònim ha dit...

osti,tu que m'he equivocat. salut, romario, l'any que vé la faré així.